Wie is wie

Ronald Valkenburg en Elma Sandee zijn samen de grondleggers van Bewust Hardlopen en tevens eigenaar van Leefstijl- en Hardloopcentrum REactive (www.reactive.nl) in IJsselstein. Er wordt samengewerkt met een sprankelend team aan trainers en een haptotherapeut/tai chi docente.

Ronald Valkenburg

EAW0044_Ronald_kleinAchtergrond
Sportfysiotherapeut, sportpodoloog, bedrijfsfysiotherapeut, hardlooptrainer.

Passie
Sport in al zijn facetten.

Waarom Bewust Hardlopen
“In de loop der jaren heb ik ervaren dat iedereen anders is en een andere aanpak behoeft. We moeten er derhalve niet naar streven iedereen het zelfde te laten lopen. Noodzakelijke aanpassingen vanwege de loopefficiëntie en blessurepreventie blijken het gemakkelijkst te realiseren door deze vanaf de basis(houding) aan te pakken. Het geeft me veel voldoening te zien hoe mensen hiermee hun plezier in hardlopen kunnen vergroten.”

Elma Sandee

20100516-pv-3105_Elma_klein

Achtergrond
Voedingsdeskundige (ir.), marketeer, hardlooptrainster.

Passie
Creatief met koken en graag buiten in beweging.

Waarom Bewust Hardlopen
“Wanneer de focus van de afstand en snelheid wordt afgehaald en mensen meer gaan genieten van het hardlopen zelf, krijgt hardlopen een heel andere beleving. Ik vind het bijzonder om te zien hoe mensen met meer aandacht voor hun houding en beweging zo veel gemakkelijker kunnen lopen, waarbij zelfs mensen die al lang met een blessure hebben te kampen weer pijnvrij kunnen lopen. Zelfs kleine aanpassingen geven vaak al een groot effect.”