Bijscholing filmen en video-analyse

Zondag 23 juni geven we van 10.00 – 15.30 uur een bijscholing aan trainers over filmen en video-analyse: hoe krijg je je lopers goed in beeld en wat zijn passende adviezen die je daarbij kunt geven.

filmen-kl2Aan de trainer de taak om goed te observeren en waar nodig te corrigeren. Nu is goed observeren en mogelijke verbeterpunten herkennen al een kunst, het geven van adviezen die tot daadwerkelijke verbetering leiden, valt ook niet altijd mee. Dit kunnen looptechnische adviezen zijn, maar bijvoorbeeld ook oefeningen om bepaalde spiergroepen te versterken. Het vergt vakmanschap om niet te verzanden in de complexiteit van de talloze elementen van het hardlopen.

In deze bijscholing wordt enerzijds het filmen besproken en geoefend. Anderzijds wordt doorgenomen wat relevante aandachtspunten in de loophouding en -beweging zijn en aan de hand van deze punten vervolgens een aantal video-opnames van lopers besproken. Hierbij wordt tevens interactief bepaald wat per loper passende adviezen zouden zijn en welk effect hiervan mag worden verwacht.

De locatie van de bijscholing is REactive aan Utrechtsestraat 7 in IJsselstein en de kosten bedragen 85 euro. We verzorgen de lunch. Je krijgt er 3 licentiepunten voor bij de Atletiekunie. Meld je voor de verdiepingsdag aan via aanmeldformulier op de site.