REactive in seminar voor Ethiopische hardlooptrainers in Addis Abeba

Ronald en Elma zijn in april naar Addis Abeba geweest om een seminar te geven aan de lokale hardlooptrainers. In november hadden ze al geïnventariseerd aan welke kennis behoefte was. Derhalve werden de onderwerpen in het seminar:
– Voeding voor optimale trainingseffect en topprestaties
– Blessure preventie
– Videoanalyse voor meer running efficiency.

Voorafgaand aan het seminar hebben ze getraind met de lokale toppers en subtoppers om inspiratie op te doen voor de trainingen in Nederland, maar ook om zich verder te verdiepen in de trainingen en het leven van de Ethiopische hardlopers. DESTA heeft hun onderkomen en seminar-ruimte geregeld op de Youth Sports Academy waardoor ze midden tussen de sporters zaten. Lees hun bijzondere reisverslag onder de volgende link.

Wanneer je ook wilt trainen met Ethiopische toppers en wilt zien hoe ze leven en de schoonheid van het land wilt zien, dan kan dit met de hardloopreis van The Ethiopian Experience. Wij hebben deze zeer indrukwekkend reis vorig jaar gemaakt en kunnen deze van harte aanbevelen. Aan het eind van de reis kun je deelnemen aan The Great Ethiopian Run, de grootste loop van Afrika, een beleving op zich. Ronald en Elma zullen dan ook weer in Ethiopië te zijn om trainerscursussen te geven.