Lopers

Meer loopplezier en minder belasting

Bewust Hardlopen is een moderne benadering van hardlopen, die meer ontspannen is en minder belastend. Per persoon wordt er gekeken wat de mogelijkheden en beperkingen zijn om tot een optimaal looppatroon te komen. Mensen verschillen immers in lichaamsbouw, aanleg, ontwikkeling en karakter.

Er wordt geoefend met houding, beweging, ademhaling en ontspanning. Een goede houding is overigens niet alleen bij het hardlopen, maar ook in het dagelijks leven van belang om het lichaam op de juiste manier te belasten. De techniek en beleving staan bij Bewust Hardlopen voorop en de afstand en snelheid zijn van secundair belang. Dit betekent overigens niet dat je hiermee niet snel kunt lopen. Doordat er minder spierschade en blessures ontstaan en het herstel sneller is, kan er optimaler worden getraind. Ook wordt er energiezuiniger gelopen, waardoor dit langer kan worden volgehouden. Kortom, met Bewust Hardlopen belast je minder en geniet je meer!

Filmen

Cursussen

De cursus ‘Bewust Hardlopen’ wordt in kleine groepen gegeven. Het zijn techniekcursussen met veel individuele aandacht. In de cursus worden houdingsoefeningen gedaan, die vertaald worden naar de loopbeweging. Er wordt gebruik gemaakt van videoanalyse, waarbij de vorderingen en aandachtspunten duidelijk worden geïllustreerd. Naast de looptechnische aspecten komen ademhaling, oefeningen ter bevordering van de rompstabiliteit, schoenkeuze, leefstijl en voeding aan bod.

Cursuslocaties

Naast bij REactive in IJsselstein worden er op verschillende locaties in het land cursussen Bewust Hardlopen gegeven door de volgende gecertificeerde trainers. Wanneer je op de locatie klikt, verschijnt waar mogelijk de link naar de betreffende website en via de naam kom je bij het emailadres.

Amersfoort: Boudewijn ten Haken
Blaricum: Marielle Nieuwenhuis
Culemborg: Ronald Valkenburg en Elma Sandee
De Bilt: Anne Weyers
Den Haag: Jan Wassink
Duiven: Sabine Weites
Eibergen: Lian Acda
Eindhoven: Adele Peters
Houten: Fred van Mook
IJsselstein: Ronald Valkenburg en Elma Sandee
Naaldwijk: George Edelman
Naarden: Tineke Mulder
Panningen: Ine Jacobs
Woerden: Rita Zwiers
Zeist: Marlies van Breen

Individuele training

Er bestaat tevens de mogelijkheid van individuele training. Of de cursus data je niet uitkomen, je liever niet in een groep traint, je uitermate slecht belastbaar bent of om welke reden dan ook graag 1 op 1 wilt oefenen, dan is dat mogelijk. Stem 1 of meerdere trainingen af met 1 van bovenstaande trainers.

Persoonlijke ervaringen

Tineke Mulder: “De cursus Bewust Hardlopen heeft mij van steeds terugkerende heupklachten helemaal afgeholpen waardoor ik nu met meer plezier loop.”

Marjan Venema: “Niet slechts een standaard techniek, maar ook persoonlijk advies toegesneden op mijn mogelijkheden en beperkingen.”

Nancy Osinga: “De cursus heeft mij goed inzicht gegeven hoe ik m’n houding kan optimaliseren tijdens het hardlopen en aan welke onderdelen ik nog moet werken.”

Alfred Halberstadt: “De cursus is me goed van pas gekomen tijdens mijn revalidatie na een gebroken rugwervel. Rug strekken, bekken kantelen en goed op m’n houding letten. Al deze instructies en mentale instelling hebben aan mijn herstel bijgedragen.

Marjolein Peerbolte: “Tegen vrienden zeg ik dat het net een les toveren is.”

Saskia Klomp: “Eindelijk een leuke en gemakkelijke manier van hardlopen.”

Karin: “Na drie weken liep ik helemaal pijnvrij. Het is een heldere cursus, niet zwevend, waardoor het goed bijblijft. Het wordt door plezierige, leuke mensen gegeven. Echt een aanrader!

Marcel: “Het lijkt alsof mijn uithoudingsvermogen met 100% is toegenomen. Vanuit de strekking is het gemakkelijker je benen te ontspannen. Ook de ezelsbruggetjes maken het gemakkelijk toe te passen.”

Joanne: “Ik ben er me in het dagelijks leven ook bewuster van rechtop te staan en te lopen. Het viel mijn moeder laatst op dat mijn houding zo verbeterd was.”

Leny: “Alles rondom hardlopen komt aan de orde, zoals techniek, voeding en trainingsopbouw.”