Een- en tweedaagse bijscholingen

Eendaagse Yoga voor hardlooptrainers op 2 juni

Om efficiënt en minder belastend te kunnen hardlopen, is het belangrijk dat de spieren die je nodig hebt voor een goede houding en beweging sterk en flexibel zijn en de gewrichten voldoende beweeglijk. Dit trainen we in de hardlooptrainingen zelf, maar vaak zijn er aanvullende oefeningen nodig om specifieke spieren die verkort en/of verzwakt zijn op te trainen en gewrichten soepeler te maken.

In deze bijscholing hebben we een selectie gemaakt van yogaoefeningen specifiek gericht op de minder ontwikkelde gebieden bij hardlopers. Deze oefeningen zijn tevens afgestemd op de loophouding en –beweging om de spieren zo specifiek mogelijk te trainen. Daarbij leer je niet alleen de oefeningen zelf goed uit te voeren, maar tevens ze aan je lopers te doceren. Er wordt tevens aandacht besteed aan ademtechnieken en focus die hardlopers goed kunnen gebruiken.

Deze bijscholing wordt gegeven door REactive in samenwerking met Yoga4running op 2 juni van 10.00 – 14.00 uur in IJsselstein, waarbij voor de lunch wordt gezorgd. De kosten bedragen 70 euro (excl. btw) en geeft 2 licentiepunten op niveau 3. Je kunt je aanmelden via de aanmeldknop. Wanneer je nog vragen hebt, neem dan contact op met Elma Sandee. Je kunt na aanmelding nog kosteloos annuleren tot 2 weken voor de bijscholing. Bij annulering van 2 weken tot 1 dag voor de bijscholing dient 35 euro te worden betaald. Daarna dient het volledige bedrag te worden betaald.Aanmelden

Tweedaagse Yoga voor hardlooptrainers op 2 en 30 juni

Yoga voor hardlopers biedt je als trainer een breed arsenaal aan oefeningen, ademtechnieken en focus die hardlopers goed kunnen gebruiken. In deze tweedaagse bijscholing hebben we de selectie van yogaoefeningen t.o.v. de eendaagse uitgebreid. Ook biedt de tweedaagse meer ruimte om de toepassing in de praktijk te oefenen en evalueren. Verder wordt er dieper ingegaan op de ademhaling, het effect van hardlopen op de spieren en gewrichten en blessurepreventie door yogahoudingen en juiste (loop)techniek.

Ook komen op de tweede dag myofascial massage- en ontspanningstechnieken aan bod om het herstelvermogen van het lichaam te activeren. Fascie is een vorm van bindweefsel dat alle spieren, spieren, botten, organen en zenuwvezels omringt. Het ondersteunt en beschermt deze structuren. Dit weefsel kan beperkt worden door bijv. overbelasting, trauma, infectie, chronische stress of inactiviteit wat kan resulteren in pijn en overmatige spierspanning, krachtverlies en verminderde doorbloeding. Met o.a. een (tennis)bal leer je triggerpoints (spierknopen) in de fascie te lijf te gaan.

Deze tweedaagse bijscholing wordt gegeven door REactive in samenwerking met Yoga4running op 2 en 30 juni van 10.00 – 15.00 uur in IJsselstein, waarbij voor de lunch wordt gezorgd. De kosten bedragen 170 euro (excl. btw) en geeft 4 licentiepunten op niveau 3. Je kunt je aanmelden via de aanmeldknop. Wanneer je nog vragen hebt, neem dan contact op met Elma Sandee. Je kunt na aanmelding nog kosteloos annuleren tot 2 weken voor de bijscholing. Bij annulering van 2 weken tot 1 dag voor de bijscholing dient 65 euro te worden betaald. Daarna dient het volledige bedrag te worden betaald.Aanmelden

Filmen en video-analyse 9 februari

Hoe krijg je je lopers goed in beeld en wat zijn passende adviezen die je daarbij kunt geven. In deze bijscholing wordt eerst het filmen besproken en geoefend. Als je zelf een camera hebt, dan kun je deze meenemen. Vervolgens wordt doorgenomen wat relevante aandachtspunten in de loophouding en -beweging zijn. Aan de hand van deze punten wordt bij een aantal video-opnames van lopers interactief bepaald wat per loper passende adviezen zouden zijn en welk effect hiervan mag worden verwacht. Dit kunnen zowel looptechnische adviezen zijn als bijvoorbeeld spierversterkende oefeningen.

Deze bijscholing wordt gegeven 9 februari van 10.00 – 14.00 uur in IJsselstein, waarbij voor de lunch wordt gezorgd. De bijscholingsdag kost 70 euro (excl. BTW) en geeft 2 licentiepunten op niveau 3. Je kunt je aanmelden via de aanmeldknop. Wanneer je nog vragen hebt neem dan contact op met Elma Sandee. Je kunt na aanmelding nog kosteloos annuleren tot 2 weken voor de bijscholing. Bij annulering van 2 weken tot 1 dag voor de bijscholing dient 35 euro te worden betaald. Daarna dient het volledige bedrag te worden betaald.Aanmelden