Eendaagse bijscholingen

De Loop APK 20 november 2021

In deze bijscholing wordt besproken wat de Loop APK inhoudt en wat je er vervolgens als trainer mee in de praktijk kunt doen. De Loop APK is een analyse van een individuele hardloper of – loopster middels een aantal vaste beoordelingscriteria. Naast het doornemen van deze criteria worden tevens per criterium bijpassende adviezen besproken. Deze adviezen kunnen bestaan uit gerichte looptechnische aanwijzingen of specifieke oefeningen. Dit doen we aan de hand van een aantal voorbeelden en tevens zullen de deelnemende trainers onder de loep genomen worden. Door de criteria duidelijk en simpel te houden, stimuleert dit zowel trainer als loper, loopster om er mee aan de slag te gaan.

De ervaring leert dat deze vorm van individuele aandacht enorm op prijs wordt gesteld. In de workshop wordt er tevens doorgenomen hoe je de Loop APK kunt uitvoeren bij een wat grotere groep. De Loop APK kan ingezet worden bij je huidige trainingsgroep, maar kan bijvoorbeeld ook dienen om ‘wilde’ lopers te interesseren.

Deze bijscholing wordt gegeven op 20 november van 10.00 – 14.00 uur in IJsselstein, waarbij voor de lunch wordt gezorgd. De bijscholingsdag kost 70 euro (excl. 21% BTW) en geeft 2 licentiepunten op niveau 3. Je kunt je aanmelden via de aanmeldknop. Wanneer je nog vragen hebt, neem dan contact op met Elma Sandee.Aanmelden

 

Themagerichte looptechniek 6 februari en 22 mei 2022

In het algemeen bestaan looptechnische oefeningen (‘loopscholing’) uit een vast repertoire. Wie herkent ze niet: hakken-billen, skippings, tripplings, loopsprongen, pendelloop ed. Niks mis mee, maar of ze altijd even functioneel zijn, is de vraag. Functioneel wil zeggen dat deze oefeningen direct een bijdrage leveren aan de efficiëntie van de loopbeweging van de betreffende loper(s). Met andere woorden: wat wil je als trainer graag verbeteren en wat is daarbij de juiste oefenvorm op het gebied van de looptechniek. Ook willen de meeste trainers graag variatie in hun repertoire bij het trainen van de looptechniek, wat niet altijd even gemakkelijk te bedenken is.

In deze bijscholing wordt besproken en in de praktijk ervaren hoe je gevarieerd de looptechniek kunt oefenen en functioneel kunt maken. Daarbij wordt een aantal thema’s uitgediept. Verder gaat het over hoe je als trainer met behulp van een centraal looptechniek-schema het hele seizoen je lopers kan blijven inspireren. Door themagericht te werken ontstaan er gevarieerde oefeningen die aansluiten bij de belangrijke aspecten van de looptechniek. Onze ervaringen hierbij zijn dat het oefenen van de looptechniek zo zowel voor de hardlopers als de trainers een leuke, gevarieerde en motiverende oefenvorm is en blijft.

Deze eendaagse bijscholing is op 6 februari en op 22 mei van 10.00 – 14.00 uur en kost 70 euro (excl. 21% BTW) en geeft 2 licentiepunten op niveau 3. Je kunt je aanmelden via de aanmeldknop. Wanneer je nog vragen hebt, neem dan contact op met Elma SandeeAanmelden

 

Yoga voor hardlopers voorjaar 2022

Om efficiënt en minder belastend te kunnen hardlopen, is het belangrijk dat de spieren die je nodig hebt voor een goede houding en beweging sterk en flexibel zijn en de gewrichten voldoende beweeglijk. Vaak zijn er naast het hardlopen zelf aanvullende oefeningen nodig om specifieke spieren die verkort en/of verzwakt zijn op te trainen en gewrichten soepeler te maken. We hebben een aantal yoga-oefeningen uitgekozen die hier heel geschikt voor zijn. Tevens staan in de yoga de ademhaling en focus centraal, die ook in het hardlopen een belangrijke rol spelen. 

In deze bijscholing hebben we een selectie gemaakt van yogaoefeningen specifiek gericht op de minder ontwikkelde gebieden bij hardlopers. Je leert daarbij heel bewust te luisteren naar je lichaam waarbij je de disbalans en kleine ongemakken eerder herkent en blessures kunt voorkomen. Daarbij leer je niet alleen de oefeningen zelf goed uit te voeren, maar tevens ze aan je lopers te doceren.

Deze bijscholing wordt gegeven van 10.00 – 14.00 uur in IJsselstein, waarbij voor de lunch wordt gezorgd. De bijscholingsdag kost 70 euro (excl. 21% BTW) en geeft 2 licentiepunten op niveau 3. Je kunt je aanmelden via de aanmeldknop. Wanneer je nog vragen hebt, neem dan contact op met Elma Sandee