Eendaagse bijscholingen

Creativiteit voor de hardlooptrainer op 18 september en 6 november 2022 en 19 februari 2023

Hoe verzin je nog wat nieuws voor een groep die je al jaren traint? Bijvoorbeeld nieuwe oefeningen voor de warming-up of ter verbetering van de looptechniek. En hoe zorg je in de kerntraining buiten de baan bij een groep met veel niveauverschil, dat de snellere lopers niet steeds hoeven teruglopen en de wat langzamere lopers niet steeds achteraan lopen? In deze bijscholing word je geïnspireerd hoe je meer variatie in je trainingen krijgt. Enerzijds door de voorbeelden die aan bod komen in de bijscholing, maar vooral ook hoe je zelf tot nieuwe oefeningen of trainingsvormen kunt komen.

Deze eendaagse bijscholing wordt gegeven op 18 september en op 6 november van 10.00 – 14.00 uur in IJsselstein en kost 70 euro (excl. 21% BTW) en geeft 2 licentiepunten op niveau 3. Je kunt je aanmelden via de aanmeldknop. Wanneer je nog vragen hebt, neem dan contact op met Elma SandeeAanmelden

 

Themagerichte looptechniek 22 oktober

In het algemeen bestaan looptechnische oefeningen (‘loopscholing’) uit een vast repertoire. Wie herkent ze niet: hakken-billen, skippings, tripplings, loopsprongen, pendelloop ed. Niks mis mee, maar of ze altijd even functioneel zijn, is de vraag. Functioneel wil zeggen dat deze oefeningen direct een bijdrage leveren aan de efficiëntie van de loopbeweging van de betreffende loper(s). Met andere woorden: wat wil je als trainer graag verbeteren en wat is daarbij de juiste oefenvorm op het gebied van de looptechniek. Ook willen de meeste trainers graag variatie in hun repertoire bij het trainen van de looptechniek, wat niet altijd even gemakkelijk te bedenken is.

In deze bijscholing wordt besproken en in de praktijk ervaren hoe je gevarieerd de looptechniek kunt oefenen en functioneel kunt maken. Daarbij wordt een aantal thema’s uitgediept. Verder gaat het over hoe je als trainer met behulp van een centraal looptechniek-schema het hele seizoen je lopers kan blijven inspireren. Door themagericht te werken ontstaan er gevarieerde oefeningen die aansluiten bij de belangrijke aspecten van de looptechniek. Onze ervaringen hierbij zijn dat het oefenen van de looptechniek zo zowel voor de hardlopers als de trainers een leuke, gevarieerde en motiverende oefenvorm is en blijft.

Deze eendaagse bijscholing is op 22 oktober van 10.00 – 14.00 uur in IJsselstein en kost 70 euro (excl. 21% BTW) en geeft 2 licentiepunten op niveau 3. Je kunt je aanmelden via de aanmeldknop. Wanneer je nog vragen hebt, neem dan contact op met Elma SandeeAanmelden